tisdag 1 maj 2018

Tvivel

Extern rotation
ABC-kanadensare, sent 40-tal
Jag har religiöst kört David-stretchen nästan varje pass jag ska använda racket, dvs kanske två gånger i veckan. Kopplat med baseboll på skuldrorna och en specifik rackstretch har det åtminstone akut effekt. Givetvis räknar jag inte med nån permanent effekt givet insatsen.

Expotition
Paddling med döttrarna på Storån, för tusen år sen färdades vikingaskeppen här mellan Östersjön och Uppsala. Nu kan man nätt och jämnt vända en kanot där. I sommar är det nog ett torrt dike.

GPP
Till slut (okt/nov-17) hade jag inte bara insett, utan även bestämt mig för att agera på, att all form av GPP utöver styrkelyft + chins + swimrun förfallit. Jag inbillade mig det skulle gå ganska enkelt att få allt i fas, ungefär såhär:
En bra plan: bygg GPP, tappa kanske lite på favoritindikatorerna under tiden, men det fixas lätt till senare.

Det har gått såhär hittills:
Det kommer inte vara en bra nivå om de där linjerna konvergerar. Problemet är att underkroppsstyrkan eroderar, överkroppen är fast på en otillfredställande nivå.
Kommer bumpa upp fredagspassen till runt halvtimmen. Löser inte det där problemet kommer jag åtminstone varje vecka få ett kvitto på hur underkroppen rör sig.

3 kommentarer:

David Englund sa...

Vad tror du om att lägga diagrambyggnings- och analystiden på träning istället, mindre underhållande för oss men säkert mer produktivt för din träning?
Bra med töjen, initialt akut effekt, sen kommer det gå snabbare och snabbare att nå det "rörliga" läget med samma mängd töj

Jocke sa...

Du har en poäng ... men olika tidsbudgetar.

Min fru har ett schema, vilket innebär att jag har ett schema. Dessutom har SJ börjat med timtrafik. Mån-ons-oftast fre blir allt mkt sämre så fort träningen blir längre än 20 min, ubersen hämtning, ubersen middag, gnälligt, skräpätande.

Tis-tor har jag i praktiken 15-40 minuter beroende på hur lämning tajmar tåget, även om jag i teorin skulle kunna köra längre än så.

Jag har valt att köra kvalitetspassen mån-ons-fre, hellre snålt om tid än nyvaken.

Jag är besviken över hur dåligt det här går, men ger det en tid till innan jag ger upp och kör W4CB, ett upplägg som antagligen även nu skulle passa in i mitt liv (träna tis morgon-tor morgon-lör/sön).

(De här diagrammen tog bokstavligen 2 resp 1 minut att rita. Diagram med lite omfattande datainsamling bakom, ex https://4.bp.blogspot.com/-VEFZEHrS8Ro/WJ4qlxS3L3I/AAAAAAAABrs/_M7GmYIqtyQmvvlEEOrnGJl5W7GMiJyuwCLcB/s400/5k-run-regression.png kan bokföras på hobbykontot )

David Englund sa...

Jag tror mer på din nya formel iaf. Mer träning mer sällan, sen kanske du kan få in bonus 15-20min pass på det?