fredag 4 januari 2013

Steve McQueen klippte mig idag

Skulle du köpa nånting denne man har att sälja?
Kanske lite självgod post på gång, men det får ni ta:

Greg Glassman (tror jag) skrev en gång nåt i stil med att gymnasters cykelvrak ser annorlunda ut än andra människors, och ett judosvartbälte skrev att den del av judon han haft i särklass mest nytta av i verkliga livet är ukemin.

Jag är varken gymnast eller judospelare, men nära på båda punkter och jag överlevde idag utan (hittills uppdagade) skador en cykel vs bil-krock då en bilist U-svängde mitt framför mig utan att blinka eller titta sig alltför noga kring.

Vilket för mig till ett intressant fenomen: critical mass, nånting jag läst om och har kunnat bekräfta i verkligheten flera gånger. Att cykla på vintern är inte farligare för att det är halare eller mörkare eller nånting (eller: det är det, men inte så mycket) ... utan för att det är så mycket färre cyklister ute, vilket gör att fotgängare yrar kring i cykelbanan som blinda höns och bilar U-svänger för att de vet att det inte finns en bil bakom, och inte kan tääänka sig att en cyklist skulle kunna vara där.

Berätta inte för min fru, hon tycker inte om att jag cyklar till/från jobbet, hon har många poänger: det är fullständigt vansinne i en stad utan cykelvägar, men jag mäktar inte med buss eller tåg och har inte riktigt tid för att gå, åtminstone inte nu när det skulle vara 4 km gång + 4 km cykelväg hem från den tillfälliga arbetsplatsen.

2 kommentarer:

Sam sa...

Skönt att du mår bra.
Varit nära att bli påkörd några gånger, men aldrig någon fysisk bilkontakt som tur är.

Jocke sa...

Tack. Närmare att dö har man ju varit, senast nästankrock med bilist som kör 70 genom roslagstullsrondellen trots att han haft rött i 15 sek.

Men det här var första kontakten, höll väl kanske 20-25 km/h när det började gå fel, men efter evakuering och en kullerbytta var det inte mycket fart kvar när jag slog i karossen.