fredag 3 februari 2012

A slight case of 44 burpees for time

Aviserade 10:e dec att jag kunde crawla längder i 19-21 SPL. Det har gångerna efter dess varit helt omöjligt att upprepa eller ens komma nära, och jag har varit skeptisk till om jag överhuvudtaget lyckades - antingen kickade jag som en tok, men mer troligt har jag förväxlat armtag med andetag i räkneverket.

Nu har jag kommit ner på 19-20 tag på riktigt, detta med en loj tvåtaktskick och med bilateral andning vilket gör det enkelt att räkna: 2H-5V-8H-11V-14H-17V-(20H). Enligt TI är dryga 21 SPL sämsta godkända för nån som är 173 cm lång och simmar i en 25m pool.

Skulle velat göra någon lite mer utmanande träning idag, t.ex. 25:or-50:or med kort vila. Men det gick inte alls. Dubbelbana (varför aldrig två enkelbanor? går bra att mötas i en sån) med folk av väldigt varierande förmåga, och lite förvirring kring om det skulle simmas fram och tillbaka, moturs eller medurs. Efter 20 min klev en knappt simkunning herre i, och ytterligare några minuter senare fem ungar som lekte i grunda delen i väntan på deras klass. Kanske på måndag - eftersom vattendansfröken fått ett riktigt jobb har den klassen blivit inställd och hela poolen är vikt för träning och plask och lek.

Att köra tempotester går inte alls, inte ens 50m går utan att simma in i någon. Jag ser fram emot att maxa i maj-juni, men jag är beredd på ett antiklimax där allting bryter ihop efter 60-70m.

5 kommentarer:

Sam sa...

Kommer ihåg den lyckan när man kom till en helt ledig bana i sällsynta fall :)

Bear sa...

48 burpees var det!!! Du kanske inte pikade mig förresten?

Aja, bra kom ihåg med antal armtag, hade tänkt kolla själv men glömt.

Jocke sa...

Sam- så var det ofta i somras :). Det här stället är ju hopplöst, har de bara en långsam-bana så blir det lättare att hantera. Men det är ok, jag gör ju detta för att alternativet vore att bara sitta och vegetera som förra vintern.

Björn- mrjling tänkte jag på, men alla har vi väl gjort tabben. Men kanske inte så 50 blev 44 eller 42 eller hur det var :)

mrjling sa...

Det var 44. Krävs en del önsketänkande för att få till det. Jag kan inte, har aldrig kunnat, och kommer aldrig kunna, räkna Burpees. Trösten är att jag tror ingen människa kan det.

Jocke sa...

Ja, det var en tid då kvinnor var kvinnor och män hoppade på burpees.

Att hoppa på en burpee förvandlar det till en tvåtaktsrörelse när man blir trött. Detta kan störa räkningen, särskilt under influens av mjölksyra.