tisdag 21 juni 2011

Back day

Idag körde vi strongmännens replik på byggarnas "back day".

Axle cleans - som uppvärmning, typ
Arm-över-arm - 3 set med trucken, vi hittade lite lagom utförslut på framsidan
Däckvält blev inte riktigt av, det spöregnade horisontellt och åskade vid det laget
Atlassten - 2x140 på 108cm, sen gick Fredrik och dammade iväg 4 på 57s (2 sek snabbare än mitt PR på en knapp pall högre), jag försökte kontra, men nådde inte till mer än 4 på ~68s, nåt slags rekord ändå.
Roddarrodd/bench pull - 2 set på 80 kg

Fjärde lyftet.

5 kommentarer:

Bear sa...

Roddarrodd, tack för kom ihåg av den övningen! Det borde funka för mig nu nä viktade (ens strikta) PUs inte funkar.

Jocke sa...

Ont i axeln? Jag gillar övningen även om den är lite disco.

Normalt kör jag den bara en gång i kvartalet eller så, lite meckigt att sätta upp på gymet, så normalt kör jag nåt som är ÄNNU MER disco.

Bear sa...

Nä, skuldran/nedre del av trapsen på ena sidan, blev nog lite för mycket strikta pullups och för lite vila härom veckan. Kan inte dra skuldran nedåt/innåt utan att det gör ont. Endast in och ihop med skuldrorna funkar dock utmärkt. På bättringsvägen hur som, men man vill ju dra lite under tiden, jag behöver ju det.

Vevade vikter på snöre härom dagen, kändes nästan som vrist-curls, borderline disco?

Jocke sa...

Uteslutit muskelknut? Sannolikt kommer en foamdolme inte åt en sån utan du får jobba med boll. Det finns en stretch jag fick av en naprapat en gång som tar bra, jag mailar en beskrivning. Nån, kan ha varit "J" undrade om det var så klokt att stretcha knutar egentligen, jag är inte säker.

Vikter på snöre är inte disco, iaf inte om du står på nåt och snurrar nära kroppen. Med armarna rakt ut är det lika disco som såna där stående handledscurl.

Testa hardcorevarianten av handledscurl, jag och Martin gjorde det när vi (jag) började med greppträning julen -02/03. Jag skadade förstås handleden på andra-tredje försöket, så har inte upprepat det :)

Bear sa...

Inget som går att foam rolla. Säkert en kombination av flera prylar. Tack för tipset hur som!

Phew, hade vikten nära kroppen!