onsdag 1 augusti 2012

Det mellanstora blå

Se även Det lilla blå.

Även utan ö-till-ö-lopp skulle väl Rockyjoggen oundvikligen utvecklats till detta, men det skulle kanske tagit ett år till eller två.
Två varv runt denna tog mig 38:56 i ganska metodiskt tempo (till skillnad från halka på algig sten och slå mig medvetslös och drunkna på 15 cm djup-tempo).

Särskilt landdelen blev betydligt längre då växtligheten genomgående var 1½+m hög  med gångar som nån slagit fram med lie = man sprang i gångarna.

Sammantaget lite simmande och ännu mindre springande än när jag scoutade ut slingan. Mest kröp man på klippor, krälade över vattentäckta stenar, vadade och skuttade mellan stenblock.

Den längsta simsträckan är 100m (om man lyckas simma rakt) med djupt vatten och rejäla vågor. I övrigt var det inte djupare än att man bottnar mer än mycket korta bitar.

18 grader säger UNT om gräsöbaden strax söderut. Men det kändes minst lika varmt som Vättern så jag vet inte om det kanske var varmare pga skydd av öarna.

Progressioner inom aquathlon
1. Spring en bit + simma i poolen + spring en bit till
2. Spring en kort bit, simma en kort bit i pool, upprepa flera gånger.
3. Spring en bit, simma i öppet vatten runt riktmärke (ex boj)
4. Ö till ö med korta simsträckor (som detta).
5+. Längre sträckor, större vågor, kallare vatten, risken att träffa på farliga djur.

5 kommentarer:

rackempackem sa...

Styrka är allt, allt... mer styrka. Måste blir större och starkare.

rackempackem sa...

Skämt åsido så är det där attraktivt, sådana där cirklar runt vatten och landpartier. Lite som att bygga koja-känslan man hade som pilt.

Jocke sa...

Stark och vacker! Stark och vacker!
(du får min plats i DM ... jag står över :))

Ja, det är ju mera äventyr än träning. På varv två satt det en nudist på en av klipporna, HAN tyckte nog jag var helt galen.

Och intressanta avvägningar: ska man vada eller simma? Vågar man gå eller borde man krypa? Man får tillämpa bear crawls/crab walks "på riktigt". Och fotfrågan...? Det här var nog första gången nånsin jag tror 5fingers skulle kunnat vara på sin plats.

rackempackem sa...

Va du barfota? Eller simmade du med skor? Självbilden överlever inte länge i ett par five

Jocke sa...

Simmade med skor = tävlingslikt. Var mentalt skönt med skor även under vadande (mestadels stenbotten), men hoppa mellan torra klippor var ingen lek med skor, än mindre våta, algiga klippor.