onsdag 30 maj 2012

95% är det nya 100%

Intresset för att lyfta skrot är på alltime-low. Jag ser det som ett tillfälle att testa min hypotes att det krävs oväntat lite för att hålla sig på en anständig nivå av sina PR.

Jag börjar med att sikta på 95% och ser hur mina skillz som simmare, brottare och rockyjoggare ter sig då. Frigör inte denna devalvering av styrka tillräckligt med träningstid och energi ska jag åtminstone överväga att sänka nivån till 90% för underkroppen*.

*) För överkroppen kommer det nog vara svårt att komma ner på 90%, om jag inte slutar träna, eller börjar träna för sub-3-marathon, och överkroppens dragmuskler verkar ju klara sig 100% på en rockyjogg och lite brottning.

5 kommentarer:

Bear sa...

Det är ju rätt intressant att mina ryck och ohs-stats har stått sig trots det senaste året jag haft. Får se om hantel/kb-pressar kommer hjälpa till där eller om jag faktiskt ska behöva rycka 2 ggr per vecka ;)

Jocke sa...

Så som du välter däck och sprintar C2 vore det konstigt om du ryckte mindre.

Du får avgöra om det där är smicker eller en förolämpning ;)

Min linjära progression i mark var ju väldigt intressant. Frågan är vad som händer om man gör den gång på gång på gång. Om man blir "urlakad" eller nånting.

Bear sa...

Klart jag borde rycka mer, ska väl göra ett ärligt försök till kroppsvikten i år, men grejen var att resultaten stått sig senaste 2 åren med väldigt lite specifik träning och en rejäl skada där i mitten.

rackempackem sa...

apropå 95%. hur mycket åkte lyften ner i under cf-tiden?

Jocke sa...

Inte så fasligt :
Mark 230 (raw) -> 215 som nån normalnivå, även om jag som lättast och svagast precis kämpade upp 200.
Bänk 11-13x100 som normal nivå -> 5x102½
Knäböj svårt att säga eftersom jag körde djupare under CF-tiden än innan (men grundare än nu)
Ja, nåt sånt ...
OL-lyften, som jag inte körde SÅ mycket under CF-tiden eftersom det var innan CF blev en tävlingsform, låg ungefär still eftersom jag kompenserade med teknik det som försvann i power.

95% innebär alltså 225 i mark.
Se även http://aafit.blogspot.se/2011/09/resultat-forr-och-senare.html