måndag 2 april 2012

Strongman måndag

Här finns väl ett och annat lätt rekord att hämta för oss båda. Ja, nästan allihopa.


Efter att ha testat aikidomovet till vänster två gånger på en 40 kg tyngre person så tror jag att jag nog hellre skulle gå grekiskromersk på den lyftne - ta en rejäl underhook och göra en duckunder under kroken.

3 kommentarer:

Bear sa...

Trodde jag lämnade kommentar om löpningen: @Z1 kallas det!

Intressant lyftarstil, starkt, men blir nog svårt om personen i fråga är medvetslös, men då är det å andra sidan smartast att släpa. :)

Ska man kånka en medvetslös långt så och underlaget tillåter så kan det ju vara en idé att hiva upp på axlarna. Tekniken går ut på att "vältra" personen över dig (är det en lättare person så kan man dra upp denne direkt), gå upp på alla fyra, sedan välja bästa benet att ställa fram (som man ska gå upp med) och sedan ställa sig upp med ett bra grepp om personen.

Kanske kan visa på någon på gymmet, tyngsta jag gjort det på var en brandmannapolare på något över 100 för 2 år sedan.

Jocke sa...

Jag gick på denna (och ytterligare nån jag hittade på internet som var ungefär samma) http://www.wikihow.com/Do-a-Fireman's-Carry

Aikidomovet är väl det jag var mest skeptisk till redan på teoristadiet.

Ja, läste att brandmän inte bär längre pga rökförgiftningsrisk (hjälper väl också till att folk är för feta för att bäras och att trapphus är så renplockade att släpning fungerar).

Soldater blir det väl mera rimligt att använda och då kan de sannolikt oftast hjälpa till själva att komma i rätt läge.

Jocke sa...

@Z1 runt brunnsviken är inte dumt alls. Jag hade ingen aning om vad som fanns på östsidan, gamla orangeriet och bergianska trädgården och vad det hette.