onsdag 25 april 2012

Indikator

Chins/pullups är ju en av mina fyra indikatorer som jag har kört sen ... ja -94 eller nåt sånt. Bäst kaksmulespår av resultat att följa har jag för chinups med vikt. Mina första tio-femton år körde jag ostrikta strikta chinups när jag körde viktlöst, men viktbälte mildrade formbrotten något. Men under senaste knappa året så har jag graviterat mot att brandmanspullups, såsom i brandmans/polis-VM, skulle vara en bättre indikator, särskilt om man bara kör dem sporadiskt som jag. (Därmed inte sagt att jag tror man ska träna så)

En stor fördel med dem är att de blir identiska från gång till gång, från pullup till pullup (eller det var vad jag trodde tills jag såg filmen). Tresekunderspipen gör att man frivilligt uppsöker ett dött häng, hakan/käken mot stången markerar samma toppläge alltid.

Ni får lita på mig att jag inte står och vilar mellan lyften. Mycket trångt på gymet och ville inte att nån stackars tjej skulle tro att avsikten med kamerapositionen är att filma hennes akter när hon kör kålmasken.

Lite oegentligheter börjar ske nånstans efter 15:e reppet. Men ändå: 23 reps, inte illa givet att det kommer nästan uteslutande av Rockyjogg, brottning, simning och vadmer som kan ha bidragit. Kommer inte älta brist på pullupträning så länge jag kan dra av 20 eller så av denna variant.


Ja, det här är ju lite jungfruelig mark, och som allt ovant väldigt jobbigt :). (Relativ) försiktighet från bådas sidor pga brist på mjuk matta, men ingen brist på speglar och glasfönster.

2 kommentarer:

Bear sa...

Grymt bra pull ups hörru!

Rolig brottning! Men man kan nästan säga att knäandet känns lite överflödigt. Kanske bara för att man ska få möjlighet att sno åt sig en single leg?

Jocke sa...

Mest visa att man kan, avsikten är inte alls att de ska kännas. Som du säger ska man inte knäa utan att få motståndaren helt ur balans och/eller kontrollerad. Men tills vi blir bättre på att kontra kommer vi undan med det. Single-legs gör man lite ogärna på den här mattan, helst bara varianten jag gjorde i början - kliv runt på utsidan och svep omkull lite snällt.