fredag 30 december 2011

Bokslut

Ett år där man inte kan gå på sex veckor och inte springa alls på fyra månader kan ju inte få annat än underkänt, men för att fokusera mest på det som varit bra :
  • Kampsport: 67 pass under året (varav 15 med instruktör), rekord med råge - och det gav utdelning. Börjat träna stående sparring och grapplingen har definitivt gått framåt. (För att verkligen ta grapplingen till en ny nivå skulle jag nog behöva mer kvalificerat motstånd. Som det är nu jobbar jag mest på offensiv och ekonomi.)
  • Simning: här är nivån usel, men året bjöd på klara förbättringar. Och det finns hopp inför det kommande året.
  • Strongman: träning en gång i veckan i nästan tre månader gav bra resultat. Över lag inte alltime-high, men bättre än på länge.
  • Styrkelyft: har aldrig förr tränat för raw tävlingslyftning, så det var lite av en straffspark, men satte raw-PR utan att direkt träna ihjäl mig specifikt.
  • Hälsa: (Bortsett från jätteskadan Allan) så har året bjudet på få ( = två) infektioner, ett stukat finger och bara lindriga episoder av led/seninflammation eller muskelknutar, bättre än 2010 som i sin tur var hästlängder bättre än överträningsåren 2007-2009. Jag avslutar året svagt med en förkylning och troligen som följd av denna en muskelknut i höger axelregion.

6 kommentarer:

rackempackem sa...

kan du inte fresta med några årsmål för 2012 jocke, kul ju!

Jocke sa...

Full pott på beach 2012 (uppe till höger) innan midsommar.i övrigt är min inriktning vag och inte så kvantifierbar. Simma 50m 35s, 100m 1:30, 200m 3:30, men det kan vara helt utom räckhåll, har inga referensramar - det finns inga tabeller för dåliga, oseriösa simmare som det finns för löpare & liftare. Själv då?

Bear sa...

67 kampsportspass, då kanske det är dags att ge mig och Martin däng! Simmålen är jäkligt högt ställda så att du vet. Gott nytt!

Lenin sa...

Gott nytt år.

Jocke sa...

Ja, och det bara i år ;) jag har säkert loggat 67 till de föregående 4 åren.

Simtiderna var mest nånting jag nämnde för att Ludde frågade. Jag har som sagt ingen aning alls om rimlighet, att kapa 10% på en löpsprint skulle vara sinnessjukt att tro på, men på en simsprint? Jag vet inte alls. Och 20% på de "längre" simningarna?

Gott nytt år

Jocke sa...

Gott nytt år Micke. Slå en pling om du är i trakten av funkisgettot eller finanskvarteren.