torsdag 27 oktober 2011

Tarzan på Tuben

Jag trodde väl inte att idén om Tarzanitet skulle vara något nytt, men att den haft ett namn sen nästan innan Tarzan var nytt för mig. (Både första boken om Method Naturelle och första boken om Tarzan släpptes samma år ... 1912).

Video med MovNat, en uppföljare till Method Naturelle. Inspirerande och coolt tycker jag, andra verkar inte hålla med.

Det finns inte mycket på nätet om hur träning av MN går till, ännu mindre om MovNat. Det man hittar är folk som recenserar retreats och weekend seminars, där de ursäktar att det blivit ombedda att inte avslöja detaljer efteråt. Det får ju en skeptiker att misstänka att det inte finns så mycket substans egentligen (typ kung fu secrets).

Och en sak till - submission wrestling ser lite extra gay ut utfört på en sandstrand utan tröja.

4 kommentarer:

Bear sa...

Absolut inspirerande! Som parkour utanför betongdjungeln! :)

Jocke sa...

Ja, snubben var visst parkourist (ja, jag vet att det egentligen inte heter så) innan.

Martin Altemark sa...

Jag gillart också! Trots behovet att göra sig lustig över dom, vilket det alltid gjorts när vi publicerat sådana här videos på våra bloggar.

Mer lek!

Jocke sa...

Jag tycker det ibland är lite svårt att förklara varför man ska träna för annat än att SE vältränad ut. Det är inte helt lätt heller att förklara varför man ska bry sig om att VARA vältränad utanför gymet eller löpbanan.

Hade dock varit intressant att veta om deras/hans metod skiljer sig markant från att träna specifikt för att vara generell.