måndag 28 mars 2011

Säsongspremiär!

Säsongspremiär för strongman. Kul!

Planera träning varannan vecka och få till var tredje-fjärde vecka i realiteten har funkat sådär. Svårt med motivationen när man är en skugga av sitt förflutna, inte direkt ökar och konstant känner att nånting kan gå sönder närsomhelst.

Testar veckovis strongman fram till midsommar. Målet är ATH-nivå då och sen slå av på tempot. Med veckovisa pass borde ökningar komma, och går man inte sönder de första passen borde risken plana ut snabbt.

Har velat lite mellan olika upplägg, men vill verkligen inte träna mer än tre gånger per vecka (exkl kampsport som jag föredrar att hålla på spontan och sporadisk nivå), och orkar inte med några exotiska upplägg, så det blir en upper/lower-split. Lite orolig att det blir för lite stimulans för överkroppen - vi får se.

3 kommentarer:

rackempackem sa...

kul, verkligen kul. håll oss (mig) uppdaterade. på hur det går. när klättersesongen är över hakar jag.

Bear sa...

Tror det är fler än så som följer utvecklingen ;)

Har tänkt slänga in kampsporten precis så, ffa eftersom det är ruskigt svårt att uppskatta hur jobbigt det kommer bli i förväg.

Jocke sa...

Ludde- är klättersäsongen över efter den nära förestående resan? Eller snackar vi november?

Björn - Grattis till hårpåbröstetjobbet! Nånstans ledsnar man ju på att planera och pussla. Verkar funka hyfsat att commita sig stenhårt till minimum som krävs för att hålla GPP uppe, och sen får resten vara "variation" , eller "kaos", eller "shock cycle" (ifall det råkar bli lite mycket).