lördag 24 juli 2010

Transverse

Rotation förekommer inte/knappt inom Crossfit, hr G hade en förklaring som jag inte köpte. Knepigt+tråkigt att träna rotation vettigt på gymet, men finns ju alltid tennis, kampsport, kastövningar och ... golf.

Har lyckats köra två pass i veckan på gymet under semestern, där jag kört mitt vanliga tredagarsprogram spritt över 1½ vecka. Detta kompletterat med två kortare pass på hemmaplan, eller vilken plan jag nu råkat befinna mig på. Dagens morgonjympa :
Diskus, ett par lätta uppvärmningskast, därefter ca 15 kast
Hinderbana, 6 varv

Blev sur över att kastningen inte funkade alls, så blev fler än jag planerat. Vill tro att den mjuka sanden bidrog till klumpig ansats.

7 kommentarer:

David Englund sa...

Värsta Ricky! Hur långt kom du då?

Martin Altemark sa...

Snygga kast, men du har ju övat förr. Björn frågade faktiskt på vårt första cert och Pat Sherwood svarade att rotationer var "för sport specific", men han uppmuntrade att träna dem vid sidan av.

Om man bara lyder uppmaningen att "learn new sports" så löser det sig nog av sig självt.

Har du en diskus?? Coolt! Jag vill ha en kula.

Jocke sa...

28,55 med viss felmarginal i mätningen, de på filmen låg väl 2m kortare.

Argumentet köper jag maximalt halvt om halvt. Att hänvisa till att täcka upp generella brister vid sidan om tycker jag inte duger.

(Flera/många affiliates programmerar ju in generösa mängder rotation och unilateralt. Man kan ju tro att de tycker att sån träning behövs)

rackempackem sa...

Sedär en liten känga fick jag alltså även här. Det finns ingen ursäkt, jag vet. Men det är ju så otroligt skönt när det ringer till i spoonen. Tror jag börjar fastna.

Har fö alltid förbryllats över att det inte kastas mer i CF. Varför? Har mixtrat en del med att kasta KB's och det gillade jag.

Jocke sa...

Sen de gick från sin bredare definition till sport of GPP eller vad de kallar sig kanske inte kastning ses som tillräckligt generellt.

Jag slog lite golf på en jobbgrej, det var öl, träd, en brant, skärgården och en båt inblandat. Var ganska skoj, men jag hade behövt fler bollar och en större båt.

Men som sagt passa dig: den stig du beträtt slutar med storviltjakt och hästpolo.

Martin Altemark sa...

Öl!

Tycker att mainsite har börjat kasta in lite mer "udda" grejer (handgående, repklättrande, cykling, clownbeteende på ringar) det senaste halvåret, efter ett par tämligen mittfåriga år vad gäller övningsvalet. Kast kanske står på schemat snart? Är absolut alldeles för lite sånt.

Kast står fortfarande med i allt material för övrigt, och jag är ju inte en av dom som anser att mainsiteprogrammering = crossfit, så för mig klarar dom sig något med uppmaningen.

CFG i år lär ha förändrat en del, dom vågade ju mixa upp det rätt rejält, så vi kanske får se lite CF atleter (skiljer mellan GPP och CF tävlande här) som inte ser ut som fyrkantiga lyftkranar snart - utvecklingen gick ju rätt målmedvetet åt det hållet fram tills nyss.

Ludde har stått för mycket på huvet - så fort blodet rinner ner därifrån så slutar han nog med golfandet. No worries.

rackempackem sa...

hm.. de moraliska dubierna med storviltsjakt väger nog tyvärr lite för tungt. men hästpolo låter ju helt fantastiskt kul!