onsdag 29 november 2017

Tarzanity in Twenty Minutes

Jag testar ett nytt upplägg: Maximera passen i tid till 20 minuter, fem-sex pass i veckan, detta inklusive uppvärmning, nedvärmning och råddning.

Tiden är begränsad, ambitionerna låga, men det blir åtminstone ett intressant optimeringsproblem.

Jag drar från mina erfarenheter av:
  • Rockyjogg
  • Crossfit
  • Styrkelyft
  • Strongman
  • Kampsport
  • Swimrun
Jag tänker inte vara dum i huvudet, vill nån spela tennis och tresetaren inte är avgjord på 20 minuter får det gå ändå. Det kommer i vart fall inte hända ofta.

Första utmaningen blir att bota mitt uppvärmningsberoende som kommit senaste åren.

5 kommentarer:

David Englund sa...

Spännade, riktigt imponerad om det går vägen.

Jocke sa...

"går vägen" är förstås öppet för definition. Men jag måste täcka upp en stor del av tappet i styrke-tyngdlyftning (PC, PP, PS) samt bli robustare.

David Englund sa...

Jag menar att jag blir imponerad om du verkligen klara värma och träna vettigt på den korta tiden. Att bara klova av och på dina mark tar väl typ 20min? :)

Jocke sa...

Du är ganska nära sanningen. 531 tar närmare 25 min i mark, 15 min i ståpress eller chins, bänk och böj mittemellan, bara att göra toppsetet, från när jag pinkat in reviret. Då ingår en del gymnastik och foam rolling mellan seten.

Så, nej, 531 funkar inte.

Jocke sa...

Men (klassisk) crossfit var inte mycket bättre. Värma upp, rådda, stretcha ut de jävla handlederna, värma mera, knapra ångestdämpande, värma lite till, meditera, värma lite till, samla mod ... och så efter 27 minuter i gymet bränna av en WOD på 3:02. Sen öva sig på att vara ett med golvet i 10 minuter, innan man kan plocka undan.