tisdag 17 januari 2012

Styrkelyft


Styrkelyft på riktigt för första gången på länge.

Jag har vetat att jag har en väldigt sned fördelning mellan framsida och baksida där baksidan är mer eller mindre återställd och framsidan är ordentligt atrofierad. Näramax-vikter framhävde obalansen rejält.

6 kommentarer:

Bear sa...

"Oooo den var tung!" Såg inte så tung ut, bara vobblig :)

Var det en synvilla att vänster ben sträcktes ut tidigare än höger på marklyften? Säkert bara vinkeln. Roligt att det känns så pass bra!

Själv har jag börjat få lite värk, läs träningsvärk, i bröstmuskeln efter mina rehabpass när volymen ökar. I övrigt börjar jag närma mig nära maxvikter även på mitt håll.

Jocke sa...

Ingen aning med sträckningen, i knäböj får definitivt vänstern bära ett tyngre lass fortfarande. Syns tydligt när man kör framför spegel. Det är fullt möjligt att det är samma i marklyftet, men att det då yttrar sig på detta sätt.

Det är en imbalans jag hade tänkt råda bot på genom enbensmark, men där körde jag på 40 kg senast ... (och tänker börja från 30 istället nästa pass).

Funderar på att vara lite nöjd med den nivån jag har nu och ta ett rejält kliv bakåt och bygga i stora kliv till 230-235 i maj (istf att köra med mikroökningar från nu, jag uppskattar gårdagens som en teoretisk 1x220, men egentligen mer pga vissa omständigheter)

Fällningen i knäböjen ser jag som ett större problem. I knäböj har jag skadat mig (om än lindrigt) tidigare, aldrig i mark.

Bear sa...

Skulle inte du kanske ta och testa box-böj ändå?

Jocke sa...

Hur tänker du då? Mindre snett, eller mindre bänd på nåt vis?

Bear sa...

Tja, jag tycker iaf att det är svårare att kompensera med ryggen från låda. Inte för att jag kört lådböj särskilt mkt, men jag brukar själv kompensera en del med ryggen i bakböj.

En 160 kg GM klarar jag dock inte så tippar jag fram för mkt så missar jag bara, så jag har inte behövt laborera med låda av den anledningen.

Antog att det blev så i böjen för att hälsenorna blivit lite kortare och / el att du inte vill skjuta fram knäna så att det blir extra belastning på hälsenorna och inte vill kompensera där.

Jocke sa...

Ja, så är det nog. Jag kommer ta veckan ut att vela om jag ska knäböja ett pass/7-10 dagar eller två. Åtminstone det ena kommer jag köra "tävlingsstil", så blir det inga fler pass är valet gjort.

Helt klart är också att bara ett set räcker inte just nu, hade problem redan i våras med det. Lite svårt att motivera, men är som att framsidan stänger av efter ett par reps och då blir undertränat.