tisdag 14 juni 2011

En full Stenis

Som vi gör nästan varje böjpass så hoppade vi lite låda idag. Det var fullt på gymet när vi kom dit så vi gick upp i salen och hoppade som uppvärmning. Nånstans på 80cm så konstaterade vi "det där är ju bara en 2/3-dels Stenis!" (att det nu berömda murhoppet skulle vara 120cm verkade rimligt och det är vad vi hört).

Hursomhelst jobbade vi oss upp till en full Stenis i form av 6x20 cm stepup-brädor staplade mot en pelare. Det tog några missar på vägen.

Men hur var det med Stenis jämfotahopp egentligen? 120 cm? 140 cm stod det nånstans på internet. Börjar likna en fiskehistoria.

Strecken är på samma avstånd från varandra. Cirka navelhöjd på en 183 cm lång karl med något böjd kropp. Snarare 107-108 cm skulle jag säga. Mycket imponerande ändå, då en mur inte gradvis kan höjas, då det inte var maxhögt och inte minst att han haft 20 år till på sig att träna jämfört med oss.


Enheten står fast:
En halv Stenis = 60 cm
Fem åttondels Stenis = 75 cm
Tre-kvarts Stenis = 90 cm
En full Stenis = 120 cm
Osv

3 kommentarer:

Martin Altemark sa...

Stenis, Ricky, Wassberg, Jernberg och... Vilka fina gubbar vi har och har haft här i Sverige. Blir lite tårögd när man tänker på det.

Bear sa...

Hur hög var eg den där bardisken som Bruch hoppade upp på?

Jocke sa...

Det beror på hur full den som tittade på var.

Min spänstfavorit är ändå Stefan Holms häckskutt. Visst vinkeln är skum och han är en hobbit lång, men så avslappnat och högt.