söndag 12 juli 2009

Baldersnäs Power Weekend

Uppladdningen
12 dagar bantning som följdes upp med ingen mat alls på fredagen och sedan en bastu på kvällen för att komma ner till 75.0 kg. Det jag tappar på natt och bilfärd betraktar jag som bonus för att hantera eventuell diff mellan vågarna. Fanns ingen bastu på tävlingsplatsen - därav det vansinniga att basta dagen innan.

Somnar nån gång innan 22, väcks 23:34 av att Elin kommer in, då sitter Sandra och kalvar på toan. Strax efter att jag åkt hemifrån vid 3 börjar Elin också kräkas. Hämtar upp Emil, även han har sovit två timmar.

Invägningen
Väger in på 74.0, fem anmälda i min klass, i många grenar bara tre deltagare. Ovanligt klent med konkurrens, men intressant nytillskott i form av en kille som kanske är norrlands bästa -77 i SW. Kvaliten på övriga viktklasser har hämtat sig efter några tynande år.

Vi sätter oss i bilen och äter frukost och småslumrar sen i två timmar medan det spöregnar ute.

Vädret
Regnade hela lördagen, och mycket under söndagen. Det straffade tidsschemat rejält och gjorde allt väldigt långdraget. Både deltagare och publik gav upp och drog.

Gren 1 - Däckvält
I sista sekund har arrangören bestämt sig att höja däckvikten till 300 kg. Jag klarar 4+4 vält på 53,09 sek. PR är 47 sek, men detta är min näst bästa prestation. Seger.

Emil överraskade rejält genom att komma i mål med 8x300 på 88 sek.

Plockade upp en intressant teknikvariant när jag såg de andra killarna köra. Får se om jag får chansen att testa den medan jag minns den.

Gren 2 - Farmers Walk
Går 75,4m på 30m-bana på ojämnt betonggolv. Får väl anses klart jämförbart med 77m på jämnt gymnastikgolv i vintras. Seger.

Gren 3 - Stockbänkpress
Tävlingsanmälan skickades in dagen efter att jag sabbat axeln av fallet i hinderbanan, så jag lät bli att anmäla mig till den grenen.

Open-grenarna
Marklyft, pullups mm ... som skulle vara drop-in-stationer där man kunde tävla när man ville fanns inte. De typ regnade bort - all inomhusyta behövdes för att lappa ihop ordinarie program.

Natten
Vi somnar båda strax efter 21. Jag vaknar vid midnatt, går upp och spyr, hjälper till med fingrarna i ett försök att få upp allt på en gång, men det blir en vända till vid halv tre. Men lyckas samla ihop sådär sju timmar sömn och bestämmer mig för att försöka fullfölja tävlingen. Försöker tajma en gainomax 1½ timme innan varje gren, mer vågade jag inte utsätta magen för.

Gren 4 - Arm-över-arm
14 ton brandbil, 10 meter. Går skitbra lite mer än halvvägs, sen tar det tvärstopp. Lyckas dra igång den två gånger, men fastnar slutgiltigt en decimeter från mål. Vill verkligen tro att föraren valde ett väldigt dåligt spår för mig. Tvåa.

Emil lyckas sämre än mig, hans händer var förstörda av däckvältet.

Gren 5 - Atlasstenar
Lite grusigt underlag, småsten fastnar i klistret. Dessutom lyfter vi upp stenarna från "fel" håll - höger till vänster. Men går bra, kommer in på 16,38s, lite bättre än senast, lite sämre än PR.

Gren 6 - Säcklastning
Gör ett tekniskt perfekt race säger rutinerade Torbjörn, och det kändes verkligen så - inget fummel nånstans. Men jag trampade luft hela vägen och kom i mål på 46,25s - 4 sek för långsamt. Antar att undernäringen verkligen hann ifatt mig här (men magen höll tätt hela dagen), sådär 15 slag förhöjd morgonpuls spelade väl också in. Kändes som en väldigt ovärdig seger, men han som kunde ha hotat mig var halvvägs hem till Enköping, så antar att jag slog honom på uthållighet ;)

Emil har mått illa och inte vågat äta ordentligt, så även han saknar kraft i benen. 47 sek, snabbare löpning än mig, men mer fummel.

Sammanfattning
Ja, strongman är kul, men det är bittert när man inte riktigt når upp till gamla prestationer. Och ALLA tycks ha börjat med kampsport i allmänhet och SW i synnerhet.

Inga kommentarer: