torsdag 9 december 2010

Gray Pubes & Herniated Discs

Brooks Kubik har tydligen släppt en bok Gray Hair and Black Iron. Jag är för ung för att passa i målgruppen, men kanske köper den för gamla tiders skull.

Jag har signerat exemplar #2453 av förstaupplagan av Dinosaur Training (de har tydligen gått för uppemot $200 på eBay.), en bok som satte ordentliga avtryck - det var där jag första gången läste om odd object lifting, bottom-position work i power rack, thick bars, finishers och greppträning, bland annat. Samt en massa historia som väl egentligen borde betraktas som allmänbildning för en lyftare.

Träningsprogrammen var knappast den mest värdefulla delen i boken, men bjuder på ett av dem som ett exempel på vad det går ut på (tänk er dessutom att året är 1996 och internet knappt är uppfunnet för att förstå hur "nytt" det var ...)

Monday
Bottom position rack squat - 5 progressiva singla
Parallel squat - 5x5 ascending sets to max
Neck harness 4 sets
Grip work - 2 exercises

Wednesday
Clean & Press Sandbag - 5 lifts
Shoulder Heavy Barrel - 4 lifts/shoulder
Sandbag Curls - 2 set
Shoulder Sandbag/Barrel & Run/walk - 2 set
Bearhug Sandbag/Barrel & Run/walk - 2 set
Lift Sandbag & Walk - 2 set
Lift Barrel by chimes & Hold - 2 set

Friday
Deadlift from knees - 5 progressiva singlar
Power rack bench press (3" barbell) - 5 progressiva singlar
Bench Press - 4x5 ascending sets
Weighted Crunches - one set (rätt säker på att situps avses)
Grip work - 2 exercises

5 kommentarer:

Ola sa...

96? Herregud, det hade besparat mig en j-a massa tid i gymet om jag läst den. Alltför många timmar gick åt till DB Flyes och Pec Decket innan jag tröttnade på idiotin.

Och förresten: neck harness!

Martin Altemark sa...

Den boken är smått fantastisk. Fast man får sålla rätt hårt i B. Kubiks produktion för gulkornen...

Jocke sa...

Hela boken är en guldklimp, och får man tro eBayryktet (har inte verifierat det, och är milt skeptisk) så är den det bokstavligen.

Hela DT bygger på basövningar, hårt och inte för ofta/mycket. Minimalt med mage, grepp, nacke på det. Krydda med finisher och/eller udda föremål.

Martin Altemark sa...

Tänkte främst på hans nyhetsbrev.

Jocke sa...

Han hade en grymt överprissatt historia va? DT-boken kostade ca $20 och är så prisvärt nånting kan bli, skåpar t.o.m. ut 531 med marginal. De av hans hardgainerartiklar jag läst var bra och han hängde på nåt forum länge.