tisdag 30 juni 2009

Strongman

Inom crossfit är tyngdlyftning kung, men jag anser att strongman är den ultimata kraftsporten -så gott som alla grenar än antingen task priority, flytta föremål från punkt A till punkt B så snabbt som möjligt, eller time priority flytta föremålet så långt som möjligt eller så många gånger som möjligt under tilldelad tid. Bedömningen utgörs oftast av att se om föremålet flyttat sig, hur man gjorde det är irrelevant.

Strongman ställer även bredare krav än tyngdlyftning (som primärt handlar om starka framlår, låsarmar och ett lågt ap-index). Liksom för styrkelyft är kravet på baksidan stort, men prioriteringen av händer och axlar över bröst känns rätt.

Efter tre typ vilodagar blev det träning hos Fredrik. Strongmanträningar blir alltid långa och slitsamma, men försökte hålla igen något mot normalt.

Farmers Walk 2x90 kg uppv, ~55m, ~45m

Vekt grepp idag, men greppet var bra under klumplyftet häromdagen, så oroar mig inte så mycket (handsvett i värmen? sliten?). Fastnade med hälen under vikten på andra set så det avbröts i förtid.

Arm-över-arm, 2 set med assist
Gick fan inte att rubba trucken idag. Var lite knäckande då denna gren brukar vara lite "för lätt". Sen visade det sig att Fredrik inte heller rådde på den. Vet inte vad som var fel, däcken såg hyfsat pumpade ut. Vi körde två set där truckföraren fick gå bredvid och knuffa på lite.

Däckvält 300 kg 8 på ~52 sek, 6 st52 sek är visserligen en bit från mitt PB på 43, men det var ingen maxinsats, bestämde att jag skulle välta lite och det kändes bra så körde 8 vält och tog tid från kameran efteråt.

Trötthet bättre, fortfarande lite knutantydan i höger traps och limpa när jag anstränger dem. Fortsätter på halvfart.

Den lätta halvan av ett däckvält ...

Inga kommentarer: