lördag 13 december 2008

SSM inomhus i enskilda grenar

Åkte iväg tillsammans med Fredrik, Johan & Emil för att tävla i klassindelat SM i starkeman. Tävlingens 12 år, mitt 7:e. Tävlingen har fört en tynande tillvaro sen dopingförbudet infördes -04 (det avskaffades i praktiken -07 pga brist på tester). I år var det en vändning åt rätt håll, med fler och bättre deltagare än på två år.

Jag vägde in i -75 efter två dygn nästan utan mat som följdes upp med en bastu och en varm bilfärd (9 deltagare, dock många ungdomar i min klass), grabbarna i -87½ (7 deltagare, klenaste klassen både i antal & kvalitet) och Fredrik i +100 (15 deltagare). Emil hade laddat upp med 2½ veckas förkylning.

Farmers Walk
Gick 77,2m, egentligen under min skamgräns på 80m, men har inte gått över 80 sen -05 så får kanske revidera min skamgräns. Lätt seger. Johan tog brons och Fredrik vann sin klass.

Stockbänkpress
Inte min gren och tänkte egentligen inte vara med, efteranmälde mig eftersom det bara var fyra (blev fem) deltagare i grenen. Satte PR med 9 reps (6 förra året) och kom tvåa på samma resultat men lättare kroppsvikt än trean, långt efter segraren. Gjorde en Ara light genom att gå ut mitt i priscermonin, blev så trött när segraren kom springandes i minitights och viftade med ett 1,3-1,5m långt svärd. Behöll dock medaljen, därav "light".
Fredrik knep brons i sin viktklass.

Säcklastning
Inte så förtjust i denna gren, anser att man har en oerhörd nackdel av att inte kunna träna den, det är frågan om tiondelar vid varje lyft och lämning av en säck att veta hur man ska hantera dem. Trots detta lyckades jag trava in på 41,85s vilket är PR (räcker dock inte långt i viktklasslösa tävlingar eller bonddrängen). Fredrik stod över, Johan kom tvåa och Emil råkade tappa sista säcken när han var på väg mot en kanontid. Tror grabbarna har nytta av sin friidrottsbakgrund här.


Hercules Hold
Seger på 33,88s. Johan tog brons, och Fredrik silver i sina respektive klasser. Som vanligt hade arrangören oerhörda problem med denna gren, var flera killar som fick göra om och flera som fick tider de kanske inte förtjänade.

Atlasstenar
Seger på 16,53sek, var kanske ett misstag från PR, fästet släppte. Fredrik hade en ovanligt bra stenlyftarsession, men dabbade sig på sista stenen och det blev i slutänden femte plats.

(Oj, vad "flata" vi såg ut, får skylla på blixten ;) men vi såg iaf glada ut...)

3 kommentarer:

Bear sa...

Aaahahaha, "segraren kom springandes i minitights och viftade med ett 1,3-1,5m långt svärd", ja jävlar vad bojkott var befogat! Grattis till medaljskörden!

Martin Altemark sa...

Grattis!

mrjling sa...

Congratulaciones! Bra protest också, nån måste säga ifrån om sånt där händer. Ofta vet inte förövaren själv om hur han uppfattas. Otäck incident. Tights och svärd. Nej, bestämt nej.