fredag 29 januari 2010

Besegrad av skogen

Planen är ett halvkort, maxintensivt pass "cardio" per vecka. Men så länge det här lappmöglet ligger kvar får man väl utnyttja det. Så ett överlångt ointensivt pass skidor blev det den här veckan.

Gjorde ett försök att skida plantskolan till Nyby och tillbaka. Hade kommit massor av snö senaste dagarna och bara en åkare innan. Fram till torpet hade jag hjälp av en annan jeppe som dök upp på p-platsen samtidigt som mig, vi turades om att spåra, men med mina smala skidor var det eländigt även att åka som tredje åkare i spåret. Får skaffa turskidor eller nåt i framtiden. (Så långt jag hade tider att jämföra med så gick det 33% långsammare än senast)

Vid torpet släppte sällskapet efter att gett mig ett väldigt dåligt tips om vägen. Insåg efter nån minut att jag var på väg söderut snarare än österut, men tänkte att man kunde väl iaf komma nånstans. Ja, nånstans kom jag väl förvisso, nånstans där inte en käft varit de senaste dagarna. Efter en timme tog jag mitt ölfika och vände tillbaka.

Skidor 2:11 tim varav 10 min paus

måndag 11 januari 2010

Opportunist

Rejält less på kylan, eller - jag avskyr minusgrader så jag har varit less från dag noll. Men för att göra det bästa av situationen slängde jag in ett pass skidor. Senast tog det nästan tio minuter längre tid att komma hem än bort, och i helgen hade jag en tur som avbröts efter fem minuter - allt fäste borta, så bakhalt så in i helvete. Idag blev det lite väl bra fäste, men med tanke på terrängen är det nog bättre med för mycket fäste än för lite.
Skidor Plantskolan-Lunsentorpet TOR 75:12 min inkl 5 min paus (senast ca 93:30 inkl 10 min paus, bara vatten med idag, så ingen vits med längre fika)
Tempot är snabbt nog för att hålla värmen, långsamt nog för att inte svettas mängder. Alltså knappt träning.

Ät inte gul snö. Fascinerande att trots att det varit massor av minusgrader sen långt innan jul, så kan smältvatten bubbla upp från träsken. (Här var vit snö för fem dagar sen)

tisdag 5 januari 2010

Inte tillbaka till rutinen

Tanken halv sex i morse var att återgå till vardagsrutinen, vilket bl.a. skulle innefatta ett ordentligt och planerat pass på gymet. Men cykeln hade frusit fast mellan två växlar och var generellt en isklump så den fick ställas in på tining. Stående på busshållsplatsen fick jag nån slags panikångestattack (troligen framkallad av minnet av de senaste två gångerna jag använde buss som en del av pendlingstriathlonet) och fick ta mig hem och fira trettonhelg istället. Hade ändå inte lovat någon att vara på jobbet förrän tidigast den 7:e.
Skidor 1:33 min varav 10 min paus.
-17 grader, ölen hade börjat frysa till is. Hade jag skjutit på ölpausen 2 km till hade den varit is.

Vätske+matkontroll (jmf 2009-04-12)

måndag 4 januari 2010

I vassen

Skidor 56 min (30 min in i skogen, 26 min ut).
Har lovat mig själv att skaffa skidor i flera år, i år blev det verklighet strax innan jul. Har inte blivit så värst mycket åkande pga snorighet. Killen i affären sålde på mig ett par snabba+roliga skidor, men nu när jag vet hur och vart jag vill åka hade nog långsamma+tråkiga passat bättre. Nåja, när jag kört slut på dessa går iaf stavar, pjäxor och bindningar att återanvända.

Vissa av oss får gömma sig i vassen både sommar och vinter.